dimarts, 27 de juliol del 2010

Octavilla

AMB DIÀLEG, TOT. AMB IMPOSICIONS RES!

L’associació “S’ha acabat el bròkil” som un col·lectiu de Cerdanyola aplegat per reflexionar i actuar vers el canvi social en termes de sostenibilitat, justícia social i decreixement, a través del cooperativisme i del consum crític i responsable.

Fa més de dos anys vam adreçar-nos al servei de Cultura de l’Ajuntament per sol·licitar un espai on dur a terme la nostra activitat. La llavors Cap de Servei ens va posar en contacte amb Castellers per compartir una sala en un local municipal.

El passat 10 de juny l’actual Cap del Servei de Cultura es va personar al local per informar-nos que havíem d’abandonar l’espai de forma immediata. L’única explicació va ser que es tractava d’una decisió presa per la seva cap, la Regidora de Cultura Consol Pla (CiU).

El 14 de juny va tenir lloc una reunió en la que hi van participar la Regidora Consol Pla, la Cap de Cultura i 3 membres de la nostra associació en la que es va arribar als següents acords:

  • Que la Regidoria de Cultura necessitava l’espai que nosaltres utilitzàvem per donar cabuda a un nou servei, el Banc d’Aliments.
  • Que donat que l’espai que es necessitava era el que nosaltres usufructuàvem, se’ns facilitaria un espai alternatiu.
  • Que fins no tenir un nou espai no marxaríem de l’antic espai.
  • Que el servei de Cultura facilitaria el contacte amb espais i entitats municipals per poder reubicar-nos per poder dur a terme la nostra activitat.

D’ençà la reunió del dia 14 de juny només se’ns ha proposat un local, el Centre Cívic de Serraparera, que no s’ajusta a les nostres necessitats d’espai ni d’horari i dia. Hem proposat diverses alternatives però des de Cultura no han volgut fer cap més gestió per ordre de la Regidora Consol Pla.

Des de fa 15 dies rebem pressions, per part del servei de Cultura, per abandonar el local tot i no disposar d’un nou espai. El divendres 16 de juliol se’ns va informar que el servei de Cultura, de forma unilateral, havia decidit retirar els objectes propietat de l’entitat “S’ha acabat el brokil” del local. El dilluns 19 de juliol es va consumar el desallotjament de la nostra entitat del local, després que la Regidora Consol Pla hagi ordenat canviar el pany de la persiana del local i segrestat el nostre material.

Per això hem decidit aplegar-nos davant de l’Ajuntament per:

  • Denunciar, l’actitud antidemocràtica de la Regidora Consol Pla, que mitjançant la política dels fets consumats ens ha desallotjat del local.
  • Exigir el compliment per part del servei de Cultura dels acords del dia 14 de juny i que se’ns permeti continuar fent us del local fins que tinguem un espai alternatiu on realitzar la nostra activitat amb normalitat.

Associació “S’ha acabat el bròkil” Contacte: shaacabatelbrokil@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada