dimarts, 27 de juliol del 2010

Notícia Cerdanyola info

Cerdanyola.info

El local de la discòrdia

23/07/2010

L'associacióS'ha acabat el bròkil reclama l'habilitació d'un local per realitzarles seves activitats després que l'Ajuntament hagi decidit cedirl'espai que fins ara utilitzaven per a la instal.lació del Bancd'Aliments per considerar-lo prioritari en temps de crisi. L'Ajuntamentassegura haver complert el compromís amb el col.lectiu de facilitar unespai alternatiu i el col.lectiu afirma que han estat desallotjats ambuna actitud antidemocràtica.
Imatges
Cistella ecològica i acte de protesta
Cistella ecològica i acte de protesta

Elgovern municipal indica que es va proposar la cesió d'un espaialternatiu per a S'ha acabat el bròkil al Centre Cívic Serraparera,però el col.lectiu afirma que ni les condicions de l'espai ni elshoraris plantejats s'ajusten a les seves necessitats i plantegen altrespossibles ubicacions com el centre cívic de Sant Ramon. Ferran Martínez,portaveu del col.lectiu, indica que el Centre Cívic de serraparera estàmolt utilitzat i els horaris plantejats són una barrera per les sevesactivitats i considera que hi ha altres espais alternatius a lalocalitat. El col.lectiu va fer ahir un acte de protesta davantl'Ajuntament amb la realització d'una cistella de consum ecològic isostenible amb l'assistència de la pagesa que conrea els aliments i ambla que col.labora l'entitat.

El govern de la ciutat ha fet un comunicat en què puntualitza que ungrup de ciutadans i ciutadanes compartia des de feia dos anys el localdels Castellers, a l’avinguda Espanya, "sense haver demanat formalmentautorització ni haver-se constituït" com a entitat. Segons aquestesfonts, aquest grup de persones hi duia a terme l’activitat coneguda comLa Cistella, de compra-venda de productes ecològics directament alproductor. El govern manifesta que fa uns mesos es va demanar alsCastellers si podien acollir al seu local el Banc d’Aliments, unaactivitat que s’ha considerat prioritària en la situació de crisi queestem vivint i per la demanda i necessitats que s’han generat i peraquest motiu es va demanar a S’ha acabat el bròkil que havia arribat elmoment de traslladar la seva activitat a un altre espai.

L'entitat, que qualifica l'actitud de la regidora de Cultura, Consol Pla,d'antidemocràtica i que es consideren tractats com a "criminals" perquès'ha impedit l'accés al local de l'avinguda d'Espanya, afirma quel'Ajuntament s'havia compromés a no fer marxar s'ha acabat el bròkil del'espai on fins ara feien les seves activitats, compartit amb elscastellers a l'avinguda d'espanya, fins no tenir un altre local peròque s'ha canviat el pany de la porta per impedir el seu accés i s'haretirat el material de què disposaven. El col.lectiu considera que"s'ha consumat el desallotjament" del local i "s'ha segrstat" elmaterial de l'entitat.

La regidoria de Cultura insisteix que "ha complert el seu compromís"responent al requeriment de trobar un lloc alternatiu on dur a termela seva activitat amb la proposta d' una sala del Centre CívicSerraperera "amb l’única condició que, per incompatibilitat amb lesactivitats del centre, havien de canviar el dia que duien a terme" lacompra de productes ecològics. Segons l'Ajuntament, davant la negativade S'ha acabat el bròkil "i de la urgència de disposar del local del’avinguda Espanya per al Banc d’Aliments, la regidoria va procedir atraslladar unes caixes buides de verdures al Centre Cívic Serraperera,amb comunicació prèvia als responsables del grup, avisant-los que podiaser un espai de transició mentre ells trobaven un local queconsideressin més adient.

En aquest comunicat, regidoria i govern emplacen a S’ha acabat elbròkil, "un cop s’hagin constituït en entitat", a fer una peticiód’espais formal,al temps que recorden que "les associacions que ocupenespais municipals fan tasques totalment voluntàries i sense afany delucre" i que cal establir prioritats davant el dèficit d'espaismunicipals. L'Ajuntament remarca el seu "respecte per la tasca de lesanomenades cooperatives de consum i el consum de productes autòctons iecològics" i manifesta que per això que ha signat un conveni d’abastcomarcal per celebrar un mercat mensual de productes ecològics i haofert als diversos grups de la ciutat que operen en aquest campd’integrar-s’hi.

L'entitat afirma ser més que una cooperativa de consum ja que fanactivitats vers el canvi social en termes de sostenibilitat i justíciasocial a través del cooperativisme i el consum crític i responsable.Ferran Martínez indica que cada setmana fan una cistella de productesd'alimentació ecològics en cooperació amb una xarxa social com aparticipants i no com a simples consumidors. Martínez manifesta que hanparticipat en festes de Cerdanyola fent inciiatives ocm tallers de pa osabó, entre d'altres activitats.

Respecte el mercat ecològic, S'ha acabat el bròkil indica quel'Ajuntament s'ha posat en contacte amb el col.lectiu per particiar-hi"aprofitant el coneixement" que tenen d'aquest sector, però consideren"incoherent" plantejar aquesta participació i "expulsar" el col.lectiudel local de l'avinguda d'Espanya.


http://www.cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2010/07/23/el_locaL-de_la_discordia.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada