dimarts, 27 de juliol del 2010

Notícia Cerdanyola info II

S'ha acabat el bròkil demana una rectificació a l'Ajuntament

27/07/2010

S'ha acabat el bròkil reclama que l'Ajuntament rectifiqui les manifestacions realitzades a través d'un comunicat en relació al col.lectiu arran de la polèmica sobre l'ús del local de l'avinguda d'Espanya.
Imatges
S'ha acabat el bròkil va fer dijous un acte de protesta, amb cistella ecològica inclosa, davant l'Ajuntament
S'ha acabat el bròkil va fer dijous un acte de protesta, amb cistella ecològica inclosa, davant l'Ajuntament

La polèmica es va iniciar arran de la protesta en què S'ha acabat el bròkil reclama l'habilitació d'un local per realitzar les seves activitats després que l'Ajuntament hagi decidit cedir l'espai que fins ara utilitzaven per a la instal.lació del Banc d'Aliments per considerar-lo prioritari en temps de crisi. L'Ajuntament assegura haver complert el compromís amb el col.lectiu de facilitar un espai alternatiu al Centre Cívic Serraparera, però el col.lectiu afirma que han estat desallotjats amb una actitud antidemocràtica.

Ara, S'ha acabat el bròkil reclama que es rectifiquin afirmacions del comunicat ja que l'Ajuntament diu que no són una entitat oficialment reconeguda, mentre el col.lectiu assegura que està "degudament inscrita i registrada a la Generalitat i esperant confirmació a la instància pel Registre d'Entitats Locals de l'Ajuntament des de fa un mes". S'ha acabat el bròkil remarca que no té cap ànim de lucre, com es podia entreveure al comunicat municipal on s'afirmava que les associacions que ocupen espais municipals no tenen afany de lucre.

S'ha acabat el bròkil insisteix que han estat desallotjats de manera "il.legal i innecessària" del local donat que mai es van negar a abandonar l'espai i tot destacant que fa dos anys l'Ajuntament els va ubicar en "un racó dins el local de Castellers".

El col.lectiu reitera que l'Ajuntament ha incomplert el compromís adquirit per la regidora de Cultura en una reunió celebrada el passat 14 de juny, mentre l'Ajuntament considera que ha respost al requeriment d’aquests ciutadans al trobar un lloc alternatiu al Centre Cívic Serraperera avisant-los que podia ser un espai de transició mentre ells trobaven un local que consideressin més adient. Segons S'ha acabat el bròkil, l'entitat veïnal no havia rebut ordre d'ubicar-los i no podien fer les seves activitats ni en l'horari ni el dia en què venien utilitzant l'espai de l'avinguda d'Espanya. L'Ajuntament destacava al seu comunicat que l’única condició per utilitzar el Centre Cívic de Serraparera és "canviar el dia que duien a terme la compra de productes ecològics per incompatibilitat amb les activitats del centre". Des de la regidoria de Cultura i el govern emplacaven, en el comunicat esmentat, a S’ha acabat el bròkil a fer una petició d’espais formal, , un cop s’hagin constituït en entitat.

S'ha acabat el bròkil crítica l'actuació de la regidoria de Cultura tot destacant que els seus responsables polítics i tècnics no "respecten i coneixen les cooperatives de consum i la seva contribució a la dignificació i supervivència de la pagesia catalana i a la sostenibilitat ambiental". El col.lectiu remarca el seu total suport a tots aquells projectes que serveixin "per pal·liar situacions de pobresa o risc d'exclusió social, especialment tots el que sorgeixen d'entitats i associacions ciutadanes que arriben allà on l'Administració no ha sabut arribar".

Per la seva part, l'Ajuntament destaca el seu respecte per la tasca de les anomenades cooperatives de consum i el consum de productes autòctons i ecològics i recorda que ha ofert als diversos grups de la ciutat que operen en aquest camp integrar-se en el mercat ecològic que es realitzarà a partir de febrer a Cerdanyola, Barberà, Rubí i Sant Quirze.

D'altra banda, els Castellers de Cerdanyola han anunciat avui el trasllat de local per ocupar un espai al Centre Cívic Sant Ramon, al passeig de Santa Maria, trasllat que l'entitat considera que serà positiu per a la colla castellera per la seva centralitat. El local de l'avinguda d'Espanya, doncs, no el compartiran Castellers i Banc d'Aliments, i el Centre Cívic de Sant Ramon, de 500 metres quadrats repartits en tres pisos, serà seu conjunta amb altres entitats com els Arriers, la Comissió de Festes de Sant Martí o la Coral Collserola.



http://
www.cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2010/07/27/sha_acabat_el_brokil.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada